Tilsyn og håndhævelse på natur- og miljøområdet

Mangler du den juridiske ballast, når du er på tilsyn? Så er dette kursus for dig.

Her bliver du juridisk rustet til at føre tilsyn og håndhæve lovgivningen på natur– eller miljøområdet!

Vi præsenterer de forskellige, relevante vejledninger om tilsyn, retssikkerhedsloven og håndhævelse af naturbeskyttelses- og miljøbeskyttelsesloven.

Du får også gennemgået politianmeldelsen og politiets rolle i miljøsager. Til sidst får du lejlighed til selv at prøve kræfter med en fiktiv sag.
Målgruppe: Alle medarbejdere i kommuner og stat, der arbejder med tilsyn og håndhævelse inden for natur- og miljøområdet. Private rådgivere og miljøansvarlige fra private virksomheder kan med fordel deltage i kurset.
Uddybende oplysninger
Om kurset
Vi tager udgangspunkt i retssikkerhedsloven, der er grundlaget for al håndhævelse. Du får en grundig vejledning i anvendelsen af loven. Vi præsenterer også de forskellige, relevante vejledninger om håndhævelse af naturbeskyttelsesloven og miljøbeskyttelsesloven. De nyeste regler omkring tilsynsfrekvens, kategorisering, tilsynsrapporter bliver selvfølgelig også gennemgået.

Du får også indsigt i afgørelser fra klageinstanser og domstole, der sætter fokus på nye vinkler på kendte problemstillinger. Du får således det juridiske grundlag på plads, så du er rustet til at håndhæve overtrædelser af vilkår eller andre lovovertrædelser på natur- og miljøområdet.

Din udformning af politianmeldelsen er et meget vigtigt element, når du skal håndhæve loven. Vi gennemgår emnet med udgangspunkt i håndhævningsvejledningen og eksempler fra hverdagen. Du får også viden om politiets regler i forbindelse med efterforskning, tiltalerejsning og domsforhandling i en miljøsag. Reglerne har betydning for forståelsen af, hvorfor politiet af og til undlader at lave bødeforlæg eller anklageskrift i en sag.

Det er desuden meget vigtigt, at du kender til spændingsfeltet mellem retssikkerhedsloven og retsplejeloven, samt hvordan du forholder dig til forvaltningsloven og offentlighedsloven, når der er indgivet politianmeldelse. Til sidst får du lejlighed til selv at prøve kræfter med formulering af tilsyn og håndhævelse i fiktive sager.

Undervisere
Kursusledelse
• Advokat Mads Kobberø, Codex Advokater
• Kursusudvikler Lea Kromann-Gallop, Ferskvandscentret
Undervisere
• Advokat Mads Kobberø, Codex Advokater
• Senioranklager Peter Møller Nielsen, Nordjyllands politi
18265
Tilsyn og håndhævelse på natur- og miljøområdet
27. april 2021
Tilmeldingsfrist: 26. marts 2021
Kursussted: Ferskvandscentret
Pris: 3890,- kr. ekskl. moms. Dette beløb dækker alle udgifter ved kurset, herunder forplejning, kompendiemateriale, gratis adgang i AQUA ved kurser i Silkeborg, m.v. Ved flerdageskurser er overnatning også inkluderet.
Tilmeld

Kontakt os

Ferskvandscentret Kursusafdelingen
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Tlf.
+45 89 21 21 00
E-mail:
kursus@fvc.dk

Åbningstider

Cookies og persondata

CVR: 1069 1133

Samarbejde