30-11-2019

Fokus på læring


Det siger sig selv, at det er vigtigt, at vi sikrer, at man lærer noget når man deltager i Ferskvandscentrets kurser. Men hvordan sikrer man læring og hvad kendetegner egentlig god undervisning, der virker?

Et af svarene på disse komplicerede spørgsmål er gode undervisere! Vi føler os meget heldige, fordi vi har et stort hold af fantastiske undervisere tilknyttet vores kurser. Vi gør os dog også umage med at vælge dem. Underviserne er håndplukkede! De er hver især er eksperter inden for eget felt og formår samtidigt at få deres egen indsigt og begejstring for fagområdet formidlet ud til deltagerne. Vi er dybt taknemmelige for det fantastiske samarbejde vi har med vores undervisere.

Heldigvis er de ikke ens. Deres virkemidler er personlige og forskellige. Ligeså er deres tilgang til involvering, pædagogiske metoder og brug af nye undervisningsteknikker meget forskellige. Vi kan heldigvis se på vores evalueringsskemaer, at vi har undervisere, der lykkes med deres opgave.

De seneste år er der skabt øget bevidsthed om, at vi ikke alle lærer ens og at man som underviser skal forstå de forskellige læringsstile. Da vi ikke lærer ens, er det vigtigt også at arbejde med at skabe alternative læringsrum væk fra det traditionelle skoleklasse-lignende lokale med powerpoints.

Ferskvandscentret opsøger derfor løbende ny viden om læring. Vi skal jo også selv lære nyt! Vi inviterer derfor til drøftelser og erfaringsudveksling om nye pædagogiske metoder og idegenerering om udvikling og afprøvning af alternative læringsrum. Med vores særlige tilknytning til AQUA Akvarium og Dyrepark, der jo formidler dansk natur, har vi helt unikke omgivelser at skabe alternative læringsrum i. Men vi vil også gerne inspireres udefra.

Ny forskning om adfærd og adfærdsdesign er bestemt også interessant at følge med i. Vi tilbyder allerede enkelte kurser om nudging. Forskning om adfærd og mulighederne for adfærdsdesign rummer særdeles interessant viden om menneskets adfærd, som er absolut relevant at forstå, når man vil skabe forandringer. Og det vil vi jo faktisk gerne, hver gang vi har folk på kursus for at lære nyt. Da vil vi gerne sende kursister hjem med evnen til at gøre noget anderledes og bedre end før de kom på kursus – og forhindre at den ny viden straks bliver slugt af hverdagens ”plejer”.

Det er vigtigt at sikre livslang læring. Det er vigtigt for samfundet som helhed, for de enkelte arbejdspladser, men absolut også for det enkelte menneske. Det giver livsglæde at erkende, at man kan noget nyt, man ikke kunne før! Så om ikke for andet, så tag efteruddannelse for at blive glad!

Vi glæder os til at se netop dig!


 
 Fokus på læring
Tilbage

Kontakt os

Ferskvandscentret Kursusafdelingen
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Tlf.
+45 89 21 21 00
E-mail:
kursus@fvc.dk

Åbningstider

Cookies og persondata

CVR: 1069 1133

Samarbejde