09-11-2018

Underviserprofil: Kristian Vestergaard


Mange af jer kender nok Kristian Vestergaard, til de af jer der ikke gør – så er han en garvet underviser med mere end 20 års erfaring bag sig. Han er i dag ansat 30 timer på Ingeniørhøjskolen i Århus, hvor han underviser de studerende inden for miljø. Den resterende arbejdstid foregår i hans eget firma som underviser og som syns- og skønsmand ved vandløb - og så selvfølglig som underviser på Ferskvandscentrets kurser om afløb og vandløb.

En glad vandmiljøprismodtager i juni 2017

Kristian kommer oprindeligt fra Farsø i Himmerland. Her blev han matematisk-fysisk student i 1978 ved Aars Gymnasium, efterfølgende tog han sin værnepligt ved Skive Kaserne, hvorfra han også blev uddannet sergent, løjtnant og reserveofficer. Efter endt værnepligt tegnede han en rådighedstjenestekontrakt med forsvaret, som varede 24 år. Da Kristian sluttede sin tjeneste var han udnævnt major.

Han blev i 1985 færdig med sin kandidat som civilingeniør inden for miljøteknik på Aalborg Universitet, hvorefter han fik en Ph.d.-ansættelse ved AAU. Ansættelsen varede 3 år. I 1988 fik han en 4-årig ansættelse som adjunkt ved AAU, hvor han i det første år af sin ansættelse fik skrevet sin Ph.d. og forsvarede den. Kristian har en Ph.d i vandløbsmodulering, som han færdiggjorde i 1986. Kristians adjunktansættelse var fordelt halvt/halvt på undervisning og forskning.

1990 var året hvor Kristian stiftede sin egen virksomhed, KV Miljøformidling, dette gjorde han, da han assisterede professoren på AAU ved måleopgaver og ligeledes lavede software til ham, det var derfor nemmere, at Kristian havde sit eget firma.

Da Kristians 4-årige adjunktansættelse stoppede i 1992, søgte han en stilling som lektor ved AAU. Da han manglede noget på forskningssiden, fik han afslag men blev i stedet ansat i stillingen som vikar. Han stoppede i 1993 i vikariatet, da der var kommet en stilling som kursusudvikler hos Ferskvandscentret (FVC) i Silkeborg. Den var han nødt til at søge, da han havde fået en stor interesse i efteruddannelse og hans kæreste var i forvejen rykket til Hadsten i 1990, derfor var FVC det perfekte match.

I 1993 begyndte Kristian som kursusudvikler hos FVC. Han kendte i forvejen stedet, da han tidligere havde deltaget i kurser i slut 80’erne omhandlende vandløb, og ligeledes havde været med til at lave et kursus i samarbejde med FVC i ”grundlæggende hydraulik”.

Kristian fik som kursusudvikler ansvaret for vandløbsområdet, der dengang var helt nyt for FVC, sidenhen blev han kursuschef i 1996. I 2001 valgte han at fratræde din stilling som kursuschef, da han i stedet havde fået chancen for at være syns- og skønsmand på en større erstatningssag omkring vandløbsoversvømmelse i Nordjylland. For Kristian blev det dog ikke et farvel til FVC, hvor han fortsatte i en deltidsstilling, med ansvar for udskiftning af IT. 2001 blev også starten på hans karriere som ekstern lektor hos FVC.

I 2003 blev han ekstern lektor på Ingeniørhøjskolen i Århus, hvor han var ekstern lektor frem til 2011, hvor han fik en fastansættelse på 30 timer. Inden sin fastansættelse var han ansat i 3 år hos Orbicon som hydrauliker, da han savnede at blive fagligt ajour med hydraulik. Her var han ansat på en projektaftale, så han stadig havde tid til undervisningen og familie.Billedresultat for kristian vestergaard vandmiljøprisen 2016

I dag er Kristian fast underviser på Ingeniørhøjskolen, han er ligeledes en del af miljø- og fødevarers klagenævn i Viborg og senest i 2017 modtog han årets vandmiljøpris med bemærkningen:

”Der var overhovedet ingen tvivl. Prismodtageren har viet hele sit arbejdsliv til at gøre andre klogere på miljøforhold, vandmiljø og spildevand i mange forskellige sammenhænge. I årevis har han formidlet viden med et imponerende overskud, en smittende glæde ved faget, et kendskab til alt og alle i spildevandsbranchen og en favnende personlighed, der med humor kan inddrage alle.”
 
kilde: http://ingenioer.au.dk/aktuelt/nyheder/nyhed/artikel/stort-tillykke-til-kristian/


 
 Underviserprofil: Kristian Vestergaard
Tilbage

Kontakt os

Ferskvandscentret Kursusafdelingen
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Tlf.
+45 89 21 21 00
E-mail:
kursus@fvc.dk

Åbningstider

Cookies og persondata

CVR: 1069 1133

Samarbejde